Kurum Adı : Atatürk İlkokulu
WEB Adresi : http://tarsusataturkio.meb.k12.tr
Adres : Anıt Mahallesi 0304 Sokak No 1 Şehitlik Yanı Tarsus

VİZYON
1. Geliştirilmiş donanıma sahip bir yapı içersinde ileri teknoloji ürünlerinden yararlanılarak verimliliği artırmak bilim ve teknolojinin farkında olan değişime gelişime açık, öğrenmeyi temel ihtiyaç kabul eden, değerlerini yaşayan ve yaşatan, hoş görü sahibi, farklılıkları zenginlik kabul eden, yüksek moral değerine sahip, kendine güvenen, katılımcı, etkili ve nitelikli, çağdaş, demokratik, laik, Atatürkçü bireyler yetiştirmektir. 2. Kurumumuzla ilgili herkesle iletişim kurarak sorunlarını kısa sürede çözen, hak edenleri ödüllendirerek çalışanlarına güven veren, kendi birimleri arasında etkili bir eşgüdüm sağlamakla yetinmeyip çevre kurumlarla da işbirliği yapan sürekli olarak kendini yenileyen, kurum kültürü oluşturan etkili, çağdaş, demokratik bir kurum olmak için çalışmaktır.

MİSYON
Geliştirilmiş donanıma sahip bir yapılandırma oluşturmak. İleri teknoloji ürünlerinde yaralanarak birimler arasında etkili bir eşgüdüm sağlayarak verimliliği artırmak bilgi teknolojisi sınıfı oluşturmak. Çevredeki kurumlarla etkili bir iletişim kurarak gelişmemize katkı sağlamak.Veli görüşmelerini programlı bir şekilde yaparak Velilerimizle sürekli bir iletişim kurmak.Her okulda kalite örgütlenmesine yardım ederek eğitimin kalitesisin yükselmesine yardımcı olmak.Ulusal kimliğini kaybetmeden evrensel değerlere sahip bireyler yetiştirmek.Bütün öğrencilere öğrenmeyi öğretmek.Öğrencilerimizin bireysel yetenekleri dikkate alınarak bilgili, becerili, özgüvenli olmalarını, çevreleri ile iyi ve olumlu iletişim kuracak davranışlar kazanmalarını sağlamak. Öğrencilerimize değişen teknolojileri izleyip kullanabilmelerini öğretmek. Öğrencilerimizin liderlik özelliklerinin yanı sıra iş birliği ve ekip çalışmalarına yatkın Atatürkçü, Demokratik bireyler olarak yetişmelerini sağlamaktır.

BAŞARILAR
2008-2009 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 1- Ferhan BORAN : Yahya AKEL Fen Lisesi 2- İrem ÖZER : Gaziantep V. Dinçerler Fen Lisesi 3- Yasemin YILMAZ : Niğde Fen Lisesi Ayrıca: 10 öğrenci Anadolu Öğretmen Lisesi, 34 Öğrenci Anadolu Lisesi ve 14 öğrenci de Meslek Lisesi kazanmıştır. 2009-2010 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 1- Onur DURMUŞ: Adana Fen Lisesi 2- Naim Furkan ŞAHİN: Yahya AKEL Fen Lisesi Ayrıca: 12 öğrenci Anadolu Öğretmen Lisesi, 52 öğrenci Anadolu Lisesi, 14 öğrenci de Anadolu Meslek Lisesi kazanmıştır. Onur DURMUŞ 2009-2010 Eğitim Öğretim Yılında Tarsus’ta Devlet Okulları içinde en yüksek puan alan öğrencidir.

Öğretmen Sayısı : 55
Rehber Öğretmen Sayısı :
Öğrenci Sayısı : 1273
Öğretim Şekli : İkili
Ders Başlama ve Bitiş Saati : 06:40-17:10
Derslik Sayısı : 28 Atölye-İşlik Sayısı : 1
Fen Laboratuarı Sayısı : 1 BT(Bilgisayar) Sınıfı Sayısı : 1
Resim Sınıfı Sayısı : Müzik Sınıfı Sayısı :
Yabancı Dil : İnternet Bağlantısı : ADSL (4 Mbit)
Hazırlık Sınıfı : 0 Konferans Salonu : 0
Spor Salonu : 0 Yemekhane : 0
Misafirhane : 0 Kütüphane : 1
Kantin : 0 Revir : 0
Lojman Sayısı : 0
Lojman Bilgisi :
Isınma Şekli : Klima

ULAŞIM BİLGİLERİ
İl ve İlçe Merkezine Uzaklık : İlçe Merkezinde.
Ulaşım : Belediye Otobüsü, Dolmuş, Tren
Servis Bilgisi :